Sandy Dane Festival, 8e editie

  Geplaatst door Robbert van Rijsewijk op zondag 9 oktober 2011 | Geen reacties

  Tags:

  Op vrijdag 21 oktober, a.s. zal de 7e editie van het Sandy Dane Festival plaatsvinden in Podium De Meester in Almere. 

  Het Sandy Dane festival is inmiddels uitgroeid tot een vaste waarde binnen de Almeerse muziekscene. In het verleden wist Sandy artiesten als Krause, mr. a balladeer, The Hype, Case Mayfield, Channah, Future Presidents, Tangarine en Nikki reeds vast te leggen voor een optreden in De Meester.

  Ditmaal zijn er optredens van:

  HARTOG
  Singer-songwriter Hartog is de winnaar van Hou Je Kop Luisterpop 2006. Sindsdien trad hij op in Paradiso, Effenaar, Burgerweeshuis, Bitterzoet, Gigant, de Popronde, Paradox, Mezz, het Vondelpark, NPS Radio 6, de Amsterdam Uitmarkt, festival In Vervoering, Arnhem Singer-Songwriter Festival en diverse huiskamerfestivals. Ook mocht hij het voorprogramma doen van artiesten als Andy Yorke (broer van Radiohead's Thom Yorke) en Tim Christensen. Hartog is beïnvloed door artiesten als Damien Rice en Loney Dear. Op zijn door de pers warm onhaalde tweede album No Hero (2010) werd zijn repertoire aangevuld met drums, piano, blazers en strijkers.
  Leo Blokhuis is zelfbenoemd fan.
  www.hartogmusic.com

  I KISSED CHARLES
  I Kissed Charles is een Nederlandse synthpopband uit Meppel. De band heeft eind 2009 haar eerste album This Is Not Romantic uitgegeven onder het label van Goomah Music samen met Excelsior Recordings en V2 Records. De cd is opgenomen in Ierland bij muzikant Phil Hayes. Nadat ze waren verkozen tot 3FM Serious Talent, speelden ze onder andere op Noorderslag, Zwarte Cross en podia als In Den Elegast, Vera, Melkweg en Paradiso.
  www.ikissedcharles.com

  SANDY DANE
  Pas drie jaar geleden besloot ze zich volledig te richten op het schrijven van haar eigen liedjes. Door deze liedjes op haar MySpace-pagina te zetten, kwam Sandy Dane in contact met componist, producer en A&R-manager Tony Cornelissen. Hij was gelijk overtuigd van haar talent en bracht haar in contact met Sony Music, die Sandy Dane onder haar vleugels nam. Na een periode van ruim twee jaar met daarin de release van haar debuutalbum, de radiohit ‘Peace, Love and Icecream’ en succesvolle optredens op bevrijdingsfestivals en de clubtours met Nikki en Boris, besloot Sandy Dane de samenwerking met Sony Music stop te zetten en het op eigen kracht te gaan doen. Zo organiseerde ze haar eigen Nederlandse én Europese huiskamerconcerttour en werkte ze toe naar de release van de succesvolle EP Down To The Battlefield (2011). Deze week rondt ze na een zomer lang en véél optreden een huiskamertour van 100 concerten in 100 dagen af.
  www.sandydane.nl

  THOZES
  Het is zes jaar geleden dat de band Thozes begon met optreden. Het begon ooit als kwartet (Thomas Meeuwis: vocalen, gitaar, Tim Beudel: drums, vocalen, Kobus Groen: bas, vocalen, Wout Sluiter: toetsen, vocalen), en later ging de band door als vijftal met Ralf Böggering op gitaar en vocalen. Erik Rademakers verving Kobus op basgitaar.

  Door deze nieuwe samenstelling ontwikkelde de band een nieuwe 'sound' vergelijkbaar met bands als Big Star, Weezer, Death Cab For Cutie, Jimmy Eat World, Millionaire, Soulwax, dEUS, en de singer-songwriter Elliott Smith. Als live band is Thozes enorm gegroeid, en aan het langverwachte debuutalbum wordt inmiddels hard gewerkt.
  www.thozes.com

  Aanvang: 20:30 uur
  Eindtijd: rond 23:30 uur

  Kaarten kosten EUR 6,- via De Meester en/of avondkassa op de dag zelf.

  Voor de liefhebbers zijn de kaarten echter alvast te reserveren bij Sandy zelf (via Facebook, Twitter, etc.), voor EUR 5,-

  Let op (!): OP = OP


  Reacties

  De reactiemogelijkheid is uitgeschakeld.

  Er heeft nog niemand gereageerd.

  © Sandy Dane 2021
  Algemene voorwaarden
  KvK: 51703513
  BTW nr.: 1991.06.885.B01