Biografie

    Het is alweer ruim zeven jaar geleden dat de jonge, enthousiaste zangeres SANDY DANE haar allereerste demo’s op MySpace zette en snel daarna ontdekt werd door componist, producer en A&R manager Tony Cornelissen, die verantwoordelijk was voor hits van o.a. Di-Rect en Do. Hij was gelijk overtuigd van haar vocale talent en bracht haar in contact met Sony BMG waarmee zij in 2010 haar dromerige debuutalbum Beautiful And Ugly met daarop o.a. de radio, - en TV reclamehit ‘Peace, Love & Icecream’ presenteerde. Dit leverde haar onder meer de titel 3FM Serious Talent op.

    Sinds deze samenwerking heeft de zangeres zich voornamelijk geprofileerd als talentvol songschrijver, mede voor andere artiesten, en heeft ze in de tussentijd een behoorlijk trouwe fanschare gewonnen door in inmiddels ruim 350 huiskamers in Europa op te treden.

    Dit avontuur heeft er mede toe geleid dat de singer/songwriter in 2011 de EP Down To The Battlefield in eigen beheer kon uitbrengen, wat minstens zo succesvol bleek als haar debuutalbum bij Sony BMG. Een standalone single, ‘New Generation’, volgde op 1 januari 2013.

    In de zomer van 2014 verschijnt haar nieuwe, tweede album Promise Not To Cry, dat zij zelf medegeproduceerd heeft. De muzikale ontwikkeling die Sandy Dane in de tussentijd doorgaan is, is voelbaar aanwezig op deze donkere, meer persoonlijke plaat. De release komt mede tot stand middels een ondersteunend crowdfunding project via haar eigen webshop.


    Discografie:
    * Peace, Love & Icecream (2008, single, Sony BMG)
    * Beautiful And Ugly (2009, promo single, Sony BMG)
    * Beautiful And Ugly (2010, album, Sony BMG)
    * One Way Ticket (2010, promo single, Sony BMG)
    * Down To The Battlefield (2011, EP, eigen beheer)
    * Down To The Battlefield (2011, promo single, eigen beheer)
    * New Generation (2013, promo single, eigen beheer)
    * Promise Not To Cry (2014, album, eigen beheer)
    * Burning Bridges (2014, promo single, eigen beheer)

    Nieuw album verschijnt in september

    Samen met haar vaste songschrijver René van Mierlo en Rudy Mackay heeft Sandy 13 nieuwe songs geschreven en opgenomen met producer Gabriel Peeters. Dit album genaamd "Promise not to cry" zal in september uitkomen na een geslaagd crowdfunding project.

    © Sandy Dane 2017
    Algemene voorwaarden
    KvK: 51703513
    BTW nr.: 1991.06.885.B01